Kalmár kertészet

Galéria

II. Duna-Tisza közi Agrár Expo

II. Duna-Tisza közi Agrár Expo
Kiskőrös, 2011. március 26-27.

Az idén kerül megrendezésre a II. Duna-Tisza közi Agrár Expo, amely a környék kiváló, minőségi termelőit mutatja be. A tavaly elindított kiállítás nagyon nagy sikert aratott, ahol kóstolóval egybekötött nagyszabású termékbemutató láthattak a kilátogatók. Az idén lesz még a termékbemutatókon kívül mezőgazdasági gépkiállítás és élőállat bemutató. A rendezvény célja, hogy a fogyasztók megismerjék a minőségi magyar árutermelést, és inkább a magyar termékeket részesítsék előnyben a vásárlásaik folyamán.

Tovább a képekhez

Keceli Virágfesztivál

Keceli Virágfesztivál
Kecel, 2010. december 4-5.

Már negyed százada, hogy minden évben megrendezésre kerül Kecelen a Keceli Virágfesztivál, amely országos szinten vonultatja fel a csodálatosabbnál csodálatosabb virágokat és virágkompozíciókat. A fesztivál, ami december első hétvégéjén kerül megrendezésre, a tavaszt idézi a télben. A rendezvény célja, hogy az ifjú virágkötők bemutathassák magas színtű munkáikat, és még több tapasztalatot szerezzenek. A rendezvény másik célja, hogy a széles nagyközönség megismerje a virágkultúra állapotát és fejlődését, ami folyamatosan változik.

Tovább a képekhez

I. Tökfesztivál Kiskundorozsmán

I. Tökfesztivál Kiskundorozsmán
Kiskundorzsma, 2010. október 16.

A kiskundorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Házban került megrendezésre az első tökfesztivál, ami reményeink szerint még hosszú időt fog megélni, mivel nagyon nagy volt az érdeklődés. Az felvonultatott tök kompozíciók, és tökételek azt bizonyították az idelátogató sokaságnak, hogy a tök szinte kimeríthetetlen lehetőség az emberiség számára. Láthattunk csodálatosan és misztikusan kifaragott óriástököket és kóstolhattunk finomabbnál finomabb tökös ételeket. A fesztiválra kilátogatók véleménye szerint töketlenség lett volna kihagyni a tökfesztivált.

Tovább a képekhez

Rácalmási Tökfesztivál

Rácalmási Tökfesztivál
Rácalmás, 2010. október 9-10.

Október elején rendezik meg hagyományőrző jelleggel a Rácalmási Tökfesztivált, melynek helyszíne a Jankovich-kúria Rendezvény és Turisztikai Központ. Rácalmáson a Tökfesztivál nagy esemény, amit az is bizonyít, hogy a rácalmásiak már idejekorán elkezdik a tökből készült remekművek elkészítését. A meseszerű alkotásokat kihelyezik a családi porták elé, egészen a Jankovich-kúriáig. A Tökfesztivál egyben tökbemutatót és képzőművészeti kiállításokat is jelent. A gasztronómia iránt érdeklődők sem maradnak hoppon, mert sokfajta tökös ételt lehet felfedezni. Többek között megkóstolhatjuk a rácalmási tökös ételeket is. Mindamellett megízlelhetjük híres borvidékek borait valamint szétnézhetünk a folklór műsorok, kulturális programok és kézműves vásár színvonalas választékában. De nem maradhat el a tökkirály választás sem!

Tovább a képekhez

Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár

Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár
Szigetszentmiklós, 2010. szeptember 17-19.

A Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár Szigetszentmiklóson, a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén szokott megrendezésre kerülni - állandó sikerrel. A kiállítás alkalmat teremt arra, hogy a termesztők, forgalmazók, a technika és technológia transzfer szakmai képviselői találkozzanak, és nemzetközi tapasztalatokat szerezzenek és cseréljenek. Egyben pedig egy komoly nemzetközi találkozói hely is. A Hortus Hungaricus Kertészeti Szakkiállításon bemutatásra kerülő termékcsoportok: Vágott virág, cserepes növény, faiskola, táj- és kertépítészet, kertészeti technika, tápanyag-utánpótlás, növényvédelem, csomagolás és dekoráció, szárazvirág, gyógy-és fűszernövény, szaporítóanyag, friss és feldolgozott zöldség és gyümölcs.

Tovább a képekhez

Kalmár Benedek
6221 Akasztó, Tubáni u. 75.
Phone: 00 36 78 451471
Mobile: 00 36 70 5127844
E-mail: kalmarkobra@freemail.hu

xhtml - css - hu